Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Automotive-Autobedrijven / Wie kan er het kampioenschap van F1 2021 winnen?

Wie kan er het kampioenschap van F1 2021 winnen?

Sharing is caring

Het Formule 1-seizoen 2021 nadert alweer zijn einde. Er zijn nog een handvol races te gaan en dan wordt bekend wie in 2021 wereldkampioen Formule 1 wordt. Zoals het er nu voorstaat, met de nek-aan-nekrace tussen Max Verstappen en Lewis Hamilton, is dit raceseizoen nu al een van de spannendste jaren uit de Formule 1-geschiedenis. Dit geven althans veel bezoekers, zo'n 70 procent, op de nieuwssite GPToday.net aan in een poll. De grote vraag is natuurlijk wie van beide snelheidsduivels, dus zevenvoudig wereldkampioen Hamilton of Verstappen, de langste adem heeft en de wereldtitel voor zich opeist. Hoe staat het er eigenlijk voor met de kansen van beide coureurs?

Verstappen heeft kansen: "Een positieve dag!"

In een interview op GPToday.net gaf Red Bull-baas Christian Horner recent aan dat de GP van Turkije eigenlijk het laatste racecircuit is op de Formule 1-agenda, die Mercedes beter ligt dan Red Bull. De racepace van het Mercedes-team in Turkije was dan ook, wat weinig verrassend is, een stuk hoger dan die van Red Bull. Horner was zeer te spreken over de knappe tweede plaats van Verstappen en de podiumplek van Perez: "Als je twee auto's op het podium hebt en de leiding in het coureurskampioenschap weer hebt overgenomen, dan kan je spreken van een positieve dag."

Zorgen over de snelle Mercedessen

Hoewel Verstappen in Turkije plek 1 overnam van Hamilton zijn er in en rond het Red Bull-kamp wel zorgen over de opvallend snelle Mercedessen. Red Bull-adviseur Helmut Marko vindt het bijvoorbeeld opvallend dat Mercedes sinds de race op Silverstone bijzonder snel is. Marko vermoedt niet dat de renstal iets ongeoorloofds heeft gedaan, maar denkt eerder dat het te maken heeft met het verbeterde motorblok van het team. De snelle pace van Mercedes betekent in elk geval dat er voor Red Bull werk aan de winkel is. Tegen een journalist zei Marko hierover: "Het is nu aan ons om erachter te komen waarom ze zo snel zijn geworden. Is het de verbeterde motor? Of is er iets anders aan de hand? We moeten er dag en nacht aan werken om hier achter te komen"

Circuits die Verstappen wel liggen

Eigenlijk moet (en kan) het dit jaar gewoon gebeuren voor Verstappen: wereldkampioen Formule 1 worden. Er staan namelijk diverse circuits op de raceagenda die Red Bull wel liggen, zoals de GP van Mexico en Brazilië. We gaan het zien!