Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Communicatie en Media / Hoe kan je milieuvriendelijker zijn?

Hoe kan je milieuvriendelijker zijn?

Sharing is caring

Door de jaren heen is het milieu flink achteruit gegaan en zijn er veel milieuproblemen ontstaan. Steeds meer mensen worden hier bewust van en besluiten meer milieuvriendelijk te gaan leven en hun levensstijl en producten die ze gebruiken aan te passen. Maar hoe kan je nou precies meer milieuvriendelijk zijn? Daar gaan wij jou in dit artikel mee helpen.

Sloopafval 

Op Spapens Verhuur kun je containers huren voor sloopafval. Sloopafval is afval dat ontstaat tijden een verbouwing. Bij een verbouwing komt er veel puin vrij. Het is erg belangrijk en goed voor het milieu om dit puin ‘oftewel sloopafval’ te verzamelen in een puincontainer. Wat veel mensen namelijk niet weten is dat sloopafval gerecycled kan worden, dit is erg fijn voor het milieu! Als je dus aan het verbouwen bent of van plan bent om te gaan verbouwen, overweeg dan zeker het huren van een puincontainer.

Wegwerpartikelen vervangen

In het dagelijks leven gebruik je heel veel wegwerpartikelen. Wegwerpbordjes, messen, vorken, scheermesjes, rietjes, deksels, plastic zakken, plastic flessen en ga zo maar door. Het zijn allemaal producten die je een keer gebruikt en daarna weer weggooit. Veel van deze wegwerpartikelen worden ook niet in de prullenbak gegooid maar ergens op straat bijvoorbeeld. Probeer dus zoveel mogelijk wegwerpartikelen te vervangen met herbruikbare artikelen zoals metalen rietjes of een herbruikbare drinkfles.

Fast fashion afkappen

Fast fashion betekent dat consumenten vaak en veel goedkope kleding kopen en maar heel kort dragen. Dit consumptiegedrag wordt gevoed door bedrijven die de fast fashion produceren, oftewel heel veel kleding snel en vaak maken. Fast fashion is erg slecht voor het milieu door de overmaat kleding die wordt geproduceerd in een korte tijd op een milieuonvriendelijke manier worden geproduceerd. Veel waterverbruik, chemicaliën. De milieu-impact voor het produceren van fast fashion is hoog en ze maken geen gebruik van containers zoals puincontainers om hun afval te verzamelen en kunnen recyclen. Probeer daarom fast fashion af te kappen. Bedrijven zoals Shein, Asos, Zara, H&M en meer vallen onder fast fashion bedrijven. Probeer dus bij bedrijven kleding te kopen die duurzaam wordt gemaakt. Je kan ook eventueel tweedehands kleding kopen wat ook milieuvriendelijk is doordat je de kleding hergebruikt. Natuurlijk is het begrijpelijk dat je niet volledig fast fashion kan afkappen, het is erg moeilijk en kan ook erg duur zijn, wat niet iedereen kan betalen. Probeer ondanks dat toch zo veel mogelijk tweedehands kleding te kopen of koop van winkels die duurzaam produceren.