Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Communicatie en Media / Tips voor het vinden van werk

Tips voor het vinden van werk

Sharing is caring

Tegenwoordig zijn er veel manieren om te solliciteren en aan een baan te komen. Via een online vacaturebank kun je bijvoorbeeld heel gemakkelijker vacatures in Amsterdam vinden. Met een paar klikken komen er honderden vacatures tevoorschijn en is een sollicitatiebrief versturen zo gebeurd. Naast het internet zijn er natuurlijk ook nog andere mogelijkheden. Je kunt ervoor kiezen om contact op te nemen met een uitzendbureau. Wanneer je een bedrijf hebt gevonden waar je graag zou willen werken kan je ook direct contact opnemen zodra zij vacatures online op de website hebben staan. Het is ook mogelijk om mensen of oud-collega’s in je omgeving te benaderen en te vragen naar vacatures. In deze blog lees je hoe je het beste te werk kunt gaan om zo snel mogelijk een nieuwe baan te vinden.

Zoek online naar vacatures

Een van de meest gebruikte manieren om vacatures te zoeken is door gebruik te maken van het internet. Er bestaan honderden sites waar dagelijks vacatures worden geplaatst door verschillende bedrijven. Dit is een makkelijke manier om snel een overzicht te krijgen van meerdere vacatures. Via de filters in de zoekmachine kun je jouw wensen en voorkeuren aangeven. Je kunt aangeven in welke regio je zoekt en voor hoeveel uur. Daarnaast kan je ook het soort dienstverband invullen. In sommige gevallen is het zelfs mogelijk om het salaris in te vullen. Reageren op dit soort vacatures is eenvoudig en snel. Je kunt je CV uploaden en een motivatiebrief schrijven en deze opsturen naar het bedrijf waar je solliciteert. Let wel goed op of je CV bijgewerkt is en of al je contactgegevens kloppen zodat het bedrijf contact met je op kan nemen wanneer ze je willen uitnodigen voor een kennismakingsgesprek.

Schrijf je in bij een uitzendbureau

Wanneer je op zoek bent naar een parttime baan kan het handig zijn om een kijkje te nemen bij een uitzendbureau. Bij uitzendbureaus werken recruiters die je aan een baan kunnen helpen. Over het algemeen worden bij uitzendbureaus veel parttime functies aangeboden. Bij dit soort functies variëren het aantal werkuren per week tussen de 16 en 24 uur. In sommige gevallen zitten er ook functies tussen met meer uren per week. Je kunt ook een uitzendbureau online benaderen. Sommige uitzendbureaus bieden ook cursussen en workshops aan voor werkzoekenden. Deze cursussen en workshops zijn vaak gericht op het sollicitatieproces en hoe je een baan kunt vinden. Dit kan handig zijn wanneer je nog niet zoveel ervaring hebt met solliciteren.

Neem contact op met bedrijven

Je kunt er ook voor kiezen om direct contact op te nemen met bedrijven. Dit kan via de telefoon maar ook door het sturen van een mail. Wanneer je een bedrijf op het oog hebt waar je graag voor wilt werken kun je overwegen om direct contact op te nemen door het bedrijf te bellen. Je kunt ook een mail sturen met de vraag of ze momenteel nog openstaande vacatures hebben of wellicht open staan voor een open sollicitatie. De meeste bedrijven hebben een website met een kopje “vacatures” of “werken bij”. Hier vind je actuele vacatures van het bedrijf waar je op kunt reageren. Let hierbij wel goed op de uiterste reactiedatum zodat je niet te laat bent met het versturen van jouw sollicitatie.