Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Financiële dienstverlening / Wat doet een incassobureau?

Wat doet een incassobureau?

Sharing is caring

Incassobureaus zorgen er sinds jaar en dag voor, dat schulden van cliënten van bedrijven of andere schuldenaars, hun geld betalen aan de eisende partij. Ze kunnen gerechtelijke stappen ondernemen als u niet betaalt. Maar dit is minder waarschijnlijk als het incassobureau weet dat u hulp zoekt bij een organisatie als u bereid bent te betalen wat u aankunt. Zodra er netjes betaald wordt, zullen er geen verdere gerechtelijke stappen ondernomen hoeven worden.

 

Incassobureaus hebben de neiging zich te specialiseren in de soorten schulden die ze innen. Een gerenommeerd bureau zal zijn werk ook beperken tot het innen van schulden die binnen de verjaringstermijn vallen. Binnen de verjaringstermijn betekent dat de schuld niet te oud is en dat de schuldeiser er nog steeds legaal achter kan staan.

Bij de meeste moeilijk te innen schulden wordt er vaak onderhandeld door incassobureaus meestal over schikkingen. Er wordt regelmatig naar advocaten doorverwezen, niet alleen als mediator, maar ook als juridische vraagbaak.

Wat incassobureaus doen om aan het verschuldigde bedrag te komen

 

Incassobureaus neem op de gebruikelijke wijze contact op met leners en proberen hen te overtuigen om terug te betalen wat ze verschuldigd zijn. Wanneer incassobureaus de schuldenaar niet te pakken kunnen krijgen via de door de oorspronkelijke schuldeiser zijn verstrekte gegevens, wordt er verder onderzoek gestart. Ze kunnen ook zoeken naar actief vermogen van een debiteur om te bepalen of deze in staat is om terug te betalen. Dit gebeurd altijd de afgebakende juridische mogelijkheden die er zijn.

In zee met een professionele partij


Omdat u liever niet met uw handen in uw haar wilt zitten, als u recht heeft op uw geld, kunt u het beste Rechtnet Advocaten inhuren. Zij zijn een professionele partij, die u kunnen begeleiden in het incassoproces. Rechtnet Advocaten zorgt ervoor dat u op een nette en gedegen manier volgens het Nederlands rechtsysteem uw geld binnen de juridische termijn terug zult krijgen. Het inhuren van Rechtnet Advocaten is een diepte-investering die er voor zorgt dat u het geld waarop u recht heeft terug zult krijgen. Neem contact op en laat u adviseren door de klantvriendelijke en goed ingelezen juristen en advocaten van dit erkende rechtsbedrijf.