Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Gezondheidszorg en welzijnszorg / Is een personal trainer Amsterdam de kosten waard?

Is een personal trainer Amsterdam de kosten waard?

Sharing is caring

Wil je een personal trainer inhuren om je te helpen in vorm te komen, maar vraag je je af of je het geld wel moet uitgeven?

Werken met een trainer kan je fitnessniveau veel sneller vooruit stuwen dan in je eentje trainen.

Hier zijn zes redenen waarom het inhuren van een bekwame personal trainer een goede investering is.

1. Trainers geven verantwoording en motivatie

Heb je zin om je trainer onder ogen te komen en haar te vertellen dat je gisteren niet getraind hebt? Zeker, die verantwoording kun je krijgen van een toegewijde vriend die met je traint, maar dit is de taak van de trainer. Hij of zij heeft er alle belang bij dat je je trainingen afmaakt.

Bovendien, als je een trainer betaalt, wil je dan echt verslappen en het gevoel hebben dat je niet het meeste voor je geld krijgt? Uitgegeven geld is een goede motivatie om te trainen.

2. Trainers bieden deskundigheid

Een goede personal trainer let goed op of je de oefeningen goed uitvoert om je resultaat te maximaliseren en de beoogde spiergroep aan te spreken.

Mijn trainer houdt me zorgvuldig in de gaten en corrigeert kleine vormfoutjes als ik ze maak. Ze verzekert me dat soms de kleinste aanpassing van een oefening de spier waarop gericht wordt verandert, en ik merk het verschil als ik haar aanwijzingen opvolg.

Dit is iets wat ik nooit op eigen houtje zou kunnen, of zelfs maar van het bekijken van een video. Meestal ben ik me niet eens bewust van een fout in de vorm. Consequent een oefening verkeerd doen kan tot blessures leiden.

Uitgelicht: Personal trainer Amsterdam | Aan huis | Vrouwelijke trainers | Coronaproof

3. Een trainer pusht je net genoeg

Een trainer zal je harder pushen dan je jezelf zult pushen, maar je ervan weerhouden te snel vooruit te jagen.

Als je zoals ik bent, train je tot je je ongemakkelijk voelt, en dan pas je de beweging aan of stop je helemaal. Een goede trainer weet hoe hij je voorbij je comfortzone kan duwen en wanneer hij moet stoppen voor er pijn of een blessure optreedt.

Deskundige trainers kennen alternatieve oefeningen als je moeite hebt met een oefening of als je een blessure hebt om omheen te werken. Soms is een aangepaste versie van een oefening nodig, afhankelijk van je conditie. Een goede trainer zal een oefening deskundig voor je vormgeven.

4. Een trainer helpt je doelen te bepalen en te bereiken

Terwijl ik mijn doelen stel, helpt ze me om ze te bereiken. Ze moedigt me aan door verbeteringen op te merken waar ik zelf niet eens aan zou denken. Dit is nuttig als ontmoediging probeert in te zetten.

5. Een trainer zal je training personaliseren

Kwaliteitstrainers weten hoe ze een training kunnen aanpassen op basis van je individuele sterke en zwakke punten en je doelen.

De mijne helpt me mijn cardio uithoudingsvermogen te vergroten met een interval plan voor hardlopen. Omdat een van mijn kortetermijndoelen is om meer mens push-ups te doen, neemt mijn trainer verschillende soorten moeilijke push-ups in mijn sessies op, die me snel in staat stellen mijn kracht op te bouwen en naar meer mens push-ups toe te werken.

6. Trainers kunnen de kans op blessures verkleinen

Een blessure kan een trainingsprogramma doen ontsporen en zoveel ontmoediging veroorzaken dat je je momentum en vastberadenheid om door te gaan kunt verliezen. Een goede trainer helpt je de oefeningen goed uit te voeren, zodat je jezelf niet verwondt.

Toen mijn knie begon op te spelen, liet mijn trainer me mijn hardloopintervallen afbouwen en op sommige dagen op een hometrainer rijden. Ze wees me er ook op dat ik misschien een onevenwicht tussen mijn quadriceps en hamstring spieren ontwikkel, wat tot knieblessures kan leiden. Omdat mijn quads sterker zijn dan mijn hamstrings, begon ze zich te richten op hamstring kracht. Dit zijn dingen waarvan ik niet geweten zou hebben dat ik ze moest doen.

Hoe vind je een trainer

Als je ervan overtuigd bent dat je er baat bij zou hebben, zijn hier enkele dingen die je in een goede trainer moet zoeken:

- Zorg ervoor dat je een personal fitness trainer aanneemt die gecertificeerd is door een gerenommeerde licentie-organisatie. 

- Kan je trainer de trainingen aanpassen aan je individuele behoeften? Sommige trainers zijn hier beter in dan andere. Als je geen individueel maatwerk krijgt, kun je net zo goed gewoon een les volgen in je plaatselijke sportschool. Die individualisering is een enorm voordeel dat je bij een trainer krijgt.

Tip: Personal trainer Amsterdam 

- Ga na wat hun persoonlijke stijl is. Heeft de trainer een militaire stijl of een meer bemoedigende houding? De ene of de andere stijl kan voor jou beter uitpakken. Sommige trainers bieden hun eerste sessie met jou gratis aan om te zien of ze goed bij je passen.

- Zorg ervoor dat de trainer je gezondheidsgeschiedenis controleert en je trainingen aanpast op basis van eventuele eerdere blessures of gezondheidsproblemen.

- Is je trainer tijdens de workouts op jou gericht? Als je trainer op een horloge kijkt of op een mobieltje kijkt, is hij of zij niet op jou gericht. Je betaalt voor haar tijd en energie. Zorg ervoor dat je dat ook krijgt.