Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / Hoe kom je aan haardhout voor je houtkachel?

Hoe kom je aan haardhout voor je houtkachel?

Sharing is caring

Een kachel is een redelijk goedkope, sfeervolle manier om je huis te verwarmen. Wanneer je een houtkachel hebt, moet je natuurlijk wel hout in huis hebben om te kunnen stoken, dit kan voor sommige mensen best een opgave zijn. Gelukkig is het makkelijker dan het lijkt en delen we in dit artikel een aantal tips met je. 

Hout bestellen via internet

Zoals bijna alles tegenwoordig is ook haardhout gewoon online te bestellen. Er zijn veel websites waarop je hout kunt bestellen. Vervolgens wordt het hout zo snel mogelijk bij je thuis afgeleverd. Het voordeel van hout bestellen via internet is dat het hout meteen te gebruiken is, omdat het al gedroogd en gekloofd is. Hier betaal je dan natuurlijk wel voor, maar als je van gemak houdt, is dit een ideale optie. Je kunt bijvoorbeeld kwalitatief goede haardblokken bestellen bij haardhout-goldenflame.nl

Haardhout kopen op Marktplaats

Wanneer je wat meer tijd en energie hebt om haardhout in te slaan, kun je eens een kijkje nemen op Marktplaats. Het aanbod verschilt van een paar pallets tot grote aanbiedingen van houthandelaren. Het kan zeker een slimme keuze zijn om haardhout aan te schaffen via Marktplaats, maar zorg wel dat het hout dat je koopt kwalitatief goed is. Daarnaast is het belangrijk dat je het hout goed laat drogen voor je het in de houtkachel opstookt. 

Kachelhout via Staatsbosbeheer

Ook Staatsbosbeheer verkoopt hout aan particulieren. Uit regulier bosbeheer hebben boswachterijen af en toe kleine hoeveelheden brandhout beschikbaar. De verkoop hiervan gebeurt vaak op lokaal niveau. Dit wordt vaak lokaal bekend gemaakt, zorg dus dat je contact hebt met een boswachter bij jou in de buurt. 

Maak slim gebruik van je eigen netwerk

Misschien ken je wel iemand die binnenkort de bomen in zijn tuin gaat snoeien. Het is een slimme en vooral goedkope manier om hout bij elkaar te sprokkelen. Laat mensen in de omgeving weten dat jij een kachel hebt en altijd wel hout kunt gebruiken. De kans is groot dat ze je dan wel weten te vinden wanneer ze een boom gaan omzagen. Vaak maken kennissen onderling een afspraak dat jij het hout gratis mag meenemen wanneer jij het snoeiwerk doet. Ook hierbij is het wel belangrijk dat je het hout goed laat drogen voordat je het in de houtkachel opstookt.