Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Onlinewinkel-Webwinkels / Hoe kun je lokale ondernemers steunen tijdens het coronavirus?

Hoe kun je lokale ondernemers steunen tijdens het coronavirus?

Sharing is caring

De uitbraak van COVID-19 heeft grote gevolgen voor gezinnen en organisaties over de hele wereld. Het heeft ook geleid tot moeilijke tijden voor veel van onze lokale bedrijven. Sommige bedrijven zijn gedwongen om tijdelijk te sluiten en vele anderen hebben hun activiteiten moeten terugschroeven of volledig moeten veranderen. Hoewel het gemakkelijk is om je in een tijd als deze machteloos te voelen, zijn er toch een paar dingen die we kunnen doen om onze lokale bedrijven te ondersteunen. We bespreken 8 manieren waarop je de lokale ondernemers kunt steunen. 

Winkelen op afstand (online)

Veel bedrijven hebben de mogelijkheid om hun goederen of diensten te kopen via hun website, Facebook, telefonisch of via e-mail. Online aankopen zijn een geweldige manier om lokaal te ondersteunen zonder het comfort en de veiligheid van thuis te verlaten!

Bestelling afhalen of bezorgen

De meeste restaurants hebben een manier gevonden om in deze moeilijke tijd door te gaan met serveren. Vele laten bestellingen afhalen of gaan over tot bezorgen. Dit is het perfecte moment om te bestellen bij je favoriete restaurant of om iets nieuws te proberen! 

Koop cadeaubonnen 

Je kunt de plaatselijke horeca helpen door cadeaubonnen te kopen. Dit zal helpen om de cashflowkloof voor die bedrijven te overbruggen. En als de ondernemers dan weer haar deuren opent, dan kunt u de cadeaubonnen inwisselen en het restaurant verder helpen.

Koop lokaal

Veel van de items die je normaal gesproken in de grote stad of in de grote winkels koopt, zijn ook verkrijgbaar bij je plaatselijke winkels. Koop bijvoorbeeld mondkapjes met logo van de lokale winkel, zodat je reclame voor hem maak en hem financieel steunt. 

Blijf thuis als je je ziek voelt

Hoesten, keelpijn, koorts of loopneus zijn allemaal tekenen dat je beter thuis kunt blijven. Je helpt bedrijven door ervoor te zorgen dat hun werknemers gezond blijven, maar ook de gehele samenleving door de kans op verspreiding terug te dringen.

Vermijd contant betalen

Creditcards, betaalpassen en vooral contactloze kaarten en opties zoals Apple Pay of Google Pay zijn geweldige manieren om het aanraken van toetsenblokken of het omgaan met contant geld te elimineren. 

Schrijf goede recensies 

Hoe vaak heb je een restaurant gekozen uitsluitend op basis van het aantal positieve recensies dat het heeft? Of een afgewezen vanwege sombere recensies? Het schrijven van positieve recensies kan je favoriete lokale hotel, restaurant, bar of winkel een voorsprong geven. 

Maak gebruik van sociale media

Volg, like, deel, reageer en verspreid het nieuws van je lokale bedrijven naar al je vrienden en volgers! Heb je een lekkere lunch laten bezorgen of een leuke klantenservice ervaring van je plaatselijke kruidenier? Laat je horen!

Deze eenvoudige veranderingen kunnen een grote bijdrage leveren om bedrijven te helpen hun cashflow te verbeteren, werknemers op de loonlijst te houden of gewoon om zich verbonden te voelen. 

Blog mede mogelijk gemaakt door Jeroen van JM Promotions