Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / 3 tips voor het schoonmaken van je woonkamer

3 tips voor het schoonmaken van je woonkamer

Sharing is caring

Het schoonmaken van je woonkamer kan een enorme kriem zijn. Toch moet het regelmatig gebeuren en wordt er ééns per jaar, vaak in het voorjaar, vaak een grote schoonmaak gehouden. Die tijd is weer gekomen en om je wat te helpen met schoonmaken, geven wij je wat tips.

Ga voor wieltjes onder de meubels

Ja! Wieltjes onder je meubels kunnen een geweldige oplossing zijn voor het schoonmaken van vervelende plekjes in de woonkamer. Zo kun je een bank op wieltjes veel makkelijker verplaatsen dan gewoon een bank op pootjes. Met de wieltjes van WielenOutlet heb je dus nooit meer problemen met het schoonmaken onder de bank, de luie stoel, of de kast. Heerlijk toch?

Gebruik schone schoonmaakspullen

Tja, je woonkamer wordt natuurlijk niet schoon als je doekjes, dweil en spons niet goed schoon zijn. Gebruik dan ook altijd echt schone schoonmaakspullen en was deze spullen als je ze een keer gebruikt hebt.

 

Gebruik daarbij ook nooit te veel zeep. Je krijgt er misschien het gevoel van dat je woning er extra schoon van wordt, maar in feite zorgt een grote hoeveelheid zeep in het water alleen maar voor zeepaanslag van vieze zeepresten. Je woning wordt dan helemaal niet schoner.

Neem de tijd

De grote schoonmaak kun je niet ‘even snel’ doen. Tijdens de grote schoonmaak doe je namelijk niet gewoon een normale poetsbeurt. Je wast ook de gordijnen, reinigt het tapijt en poetst het plafond. Daar ben je wel eventjes mee bezig en het gaat een stuk fijner als je er echt de tijd voor hebt en je het uitgebreid kunt doen. Het is misschien niet het leukste klusje, maar je kunt het wel leuker maken. Vraag iemand bijvoorbeeld om je te helpen, of zet je favoriete playlist aan.