Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / De gevolgen van schimmel in huis

De gevolgen van schimmel in huis

Sharing is caring

Schimmel in huis komt vaker voor dan je misschien zou verwachten. Schimmels in huis zijn goed te bestrijden wanneer het probleem grondig aangepakt worden. Dit is ook erg belangrijk, want schimmels in huis brengen veel gevaarlijke gevolgen met zich mee. Niet alleen kunnen ze schade toebrengen aan je huis, ze kunnen ook je gezondheid op een negatieve manier beïnvloeden. In dit artikel vertellen we je wat meer over de gevolgen van schimmels in huis. 

Oorzaak van schimmels in huis

Schimmels zijn te herkennen aan zwarte, grijze of bruine plekken op je muren of op het hout in je woning. Schimmels vestigen zich graag op vochtige plekken en vochtproblemen zijn dan ook de meest voorkomende oorzaken van schimmels in huis. Wanneer je schimmels wilt voorkomen, is het belangrijk om de vochtigheid van je woning in de gaten te houden en alle ruimtes genoeg te luchten of te ventileren. Wanneer je schimmel hebt ontdekt in je woning is het belangrijk om zo snel mogelijk de schimmel van de muur te laten verwijderen door Alpha Vochttechniek.

Gezondheidsklachten door vocht en schimmels in huis

Schimmels kunnen bij iedereen gezondheidsklachten veroorzaken. Schimmels kunnen zorgen voor klachten als keelpijn, niezen, hoesten, verstopte neus, piepende ademhaling en benauwdheid. Het kan ook zijn dat je allergisch bent voor schimmels. Dan ervaar je vaker en waarschijnlijk ook heftigere klachten wanneer je last hebt van schimmel in huis. In dat geval is het slim om je klachten te bespreken met je huisarts. Ook wanneer je astma of een ander longziekte hebt, kun je advies vragen aan een professional zoals een longverpleegkundige. Vaak vergoedt de verzekering het advies van een longverpleegkundige waarna er eerder een aandoening is vastgesteld. 

Schade aan je woning door schimmels

Schimmels in huis ontstaan vaak door vochtproblemen. Deze vochtproblemen kunnen veel schade aanrichten aan de woning. Het kan ervoor zorgen dat het behang loslaat en dat het hout in de woning gaat rotten, Daarom is het slim om vochtproblemen zoveel mogelijk te voorkomen. Op die manier krijgen schimmels ook geen kans om je muren of je plafond aan te tasten. Wanneer dit toch gebeurd is, kun je altijd even contact opnemen met de verzekering om te kijken of je de reparatie van de schade die veroorzaakt is door vochtproblemen vergoed kunt krijgen.