Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Tips om de waterdruk in jouw huis te verhogen

Tips om de waterdruk in jouw huis te verhogen

Sharing is caring

Een te lage waterdruk in je huis is erg vervelend. Als je dan de kraan in de keuken, in de badkamer of de douche wilt gebruiken, komt er een klein en slap straaltje uit. De oorzaak? Een te lage waterdruk. In dit artikel lees je de beste tips om de waterdruk in je huis snel en efficiënt te verhogen. Zo ben je weer verzekerd van een kraan of douche die het water met voldoende druk levert. Lees hieronder hoe je de waterdruk in jouw woning of in je bedrijf op een slimme manier kunt verhogen!

Bepaal goed wat het probleem precies is

Voordat je de waterdruk verhogen gaat, is het van groot belang om precies helder te hebben wat het probleem precies is. Is er bijvoorbeeld sprak van een te lage druk van één kraan, bijvoorbeeld in de keuken of in de douche? Of heb je in je hele woning of bedrijf problemen met de waterdruk? Zijn er constant problemen met de waterdruk? Of gaat het alleen om incidentele gevallen waarin de druk te laag is?

De waterdruk verhogen als er één kraan onderdruk heeft

Een goede en efficiënte manier om de waterdruk te verhogen in de leiding van één enkele kraan, is door het beluchtingsapparaat bij de betreffende kraan schoon te maken. Deze zit aan het uiteinde van de kraan. Spoel het toestel goed schoon en laat het water even doorlopen.

 

Werkt het schoonmaken van het beluchtingstoestel niet goed genoeg, dan kan het ook aan de sluitring of veer liggen. Door die goed te reinigen of desnoods te vervangen, is de onderdruk vaak snel opgelost. Doe de kraan na het schoonmaken of herstellen van de veer of sluitring enkele keren open en dicht, zodat het vuil eruit kan spoelen.

Als er op meerdere plekken te weinig druk is

Wanneer er in je woning of bedrijfspand op meerdere plekken sprake is van een te lage waterdruk, is er vaak iets aan de hand met de boiler of cv-ketel. Laat een cv-monteur dan naar je cv of boiler kijken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het apparaat ontlucht moet worden of er water in de leidingen toegevoegd moet worden. Een veelvoorkomend probleem is lekkage in een of meer leidingen, waardoor de druk onvoldoende is.