Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Tuinonderhoud dat je makkelijk zelf kunt uitvoeren

Tuinonderhoud dat je makkelijk zelf kunt uitvoeren

Sharing is caring

Veel Nederlanders dromen van een mooie, groene tuin, maar nemen niet de tijd en de moeite om dit werkelijkheid te maken. Dan kan het slim zijn om een hoveniersbedrijf of een tuinman in te huren, zodat de taken uit handen genomen wordt en je ervan verzekerd bent dat alles goed onderhouden wordt. Toch zijn er veel taken in de tuin die je makkelijk zelf kunt uitvoeren zonder dat dit veel tijd kost. In dit artikel vertellen we je over het tuinonderhoud dat jij waarschijnlijk ook gewoon zelf kunt uitvoeren. Zo bespaar jij geld, maar kun je toch genieten van een mooie tuin. 

Haag snoeien

Een beukenhaag bijvoorbeeld, moet twee keer per jaar gesnoeid worden. Dit lijkt een lastig, tijdrovend klusje, maar dit valt eigenlijk reuze mee. Wanneer je de haag altijd twee keer in het jaar goed bijhoudt, is het snoeien van de haag niet veel werk. Je doet dit het liefst één keer eind mei of begin juni en één keer in september. Ben je nog op zoek naar een mooie haag? Je kunt bij beukplanten.nl planten voor een mooie groene beukenhaag kopen.

Gras onderhouden

Het ligt er natuurlijk aan hoe groot je gazon is, maar wanneer je gras in de tuin hebt, is het echt niet nodig om iemand in te huren om dit te maaien. Vaak ben je in een uurtje klaar met de handmaaier en mocht je dit geen fijn klusje vinden, dan kun je ook altijd nog een elektrische grasmaaier kopen. Dat is nog altijd goedkoper dan een hovenier die je gras komt maaien. Naast het maaien is het ook slim om drie keer per jaar het gazon te bemesten. 

Planten onderhouden

Vaste planten hebben niet alleen vocht nodig, maar ook goede voeding. Een keer per jaar kun je organische bodemverbeteraar toevoegen in de vorm van compost of turfstrooisel. Twee keer per jaar kun je meststof en bodemverbeteraar toevoegen in de vorm van micro-organismen. Ook eenjarige planten hebben water nodig, zeker tijdens warme periodes. Zorg daarnaast voor extra voeding in de bloeiperiode van eenjarige planten. Verwijder uitgebloeide bloemen om een verzorgde border te behouden. Het verwijderen van uitgebloeide bloemen zorgt er ook voor dat de planten langer en uitbundiger zullen bloeien.