Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Waar moet je adreswijzigingen doorgeven?

Waar moet je adreswijzigingen doorgeven?

Sharing is caring

Als je gaat verhuizen, moet er veel geregeld worden. Je kunt ook een aantal dingen laten doen, bijvoorbeeld door een verhuisbedrijf in Dordrecht. Ten eerste moet je er voor zorgen dat alle instanties en bedrijven waar jij diensten van afneemt weten dat je bent verhuisd. Maar waar en aan wie moet je de adreswijzigingen allemaal doorgeven?

 

Let op: doorgeven aan gemeente

Het is het belangrijkst om je verhuizing door te geven aan de gemeente. Dit kan je vier weken tot uiterlijk vijf dagen na je verhuizing doen. Je kunt dit zowel persoonlijk als schriftelijk doorgeven, dat wil zeggen, je kunt even langsgaan of een e-mail sturen. Het is voor een gemeente erg belangrijk dat de verhuizing op tijd door wordt gegeven. Indien dit niet gebeurt, mogen zij dan ook een boete van 325,- euro opleggen. Zorg er dus voor dat het op tijd geregeld is!

 

De gemeente zorgt er namelijk ook voor dat belangrijke instanties op de hoogte komen van je verhuizing. Dit zijn:

- de belastingdienst

- je zorgverzekeraar

- het ziekenhuis

- DUO

- politie

- RDW

- brandweer

 

Aan wie moet ik zelf mijn verhuizing doorgeven?

Hoewel de gemeente veel werk voor je uit handen neemt, is het alsnog belangrijk om aan een aantal instanties zelf je adreswijziging door te geven. Gelukkig zijn er een aantal postbedrijven met een verhuisservice, zoals PostNL, waardoor je post automatisch doorgestuurd wordt. Dit is het eerste half jaar gratis. Handig, want zo zie je welke instanties je bent vergeten. Denk bij instanties die je op de hoogte moet brengen bijvoorbeeld aan:

- andere verzekeraars (voor de auto, het recht, bijstand enz.)

- scholen van kinderen / peuterspeelzalen

- apotheek

- vrienden, familie, kennissen, zakenrelaties

- dierenarts

- de bank en notaris

- online winkels (zoals Bol.com)

- de aanbieder van telefonie en internet

- sportclub

- politieke partijen en/of vakbonden

- kranten / tijdschriften waar je op bent geabonneerd


Verhuizen is dus een enorme klus - en dan hebben we het nog niet eens over de verhuizing zelf! Kan jij ook wel wat hulp gebruiken bij de verhuizing? Zoek jij een Verhuisbedrijf in Dordrecht en omgeving? Vraag dan nu een vrijblijvende offerte aan en zorg ervoor dat jij binnen de kortste keren kunt genieten van je nieuwe huis.