Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Communicatie en Media / Speurtocht organiseren leuke tips

Speurtocht organiseren leuke tips

Sharing is caring

Het plannen van een speurtocht voor zowel kinderen als volwassenen kan een leuke activiteit zijn. Daarom geven we je graag een paar tips hoe je een leuke speurtocht kan organiseren. Maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor HeelHollandSpeurt. We maken bij het geven van de tips onderscheid tussen tips voor speurtochten voor kinderen en tochten voor volwassenen.

Doel en thema kiezen

Kies een thema dat aansluit bij de interesses van kinderen, zoals piraten, sprookjes of superhelden. Maak de speurtocht educatief of voeg leuke uitdagingen toe. Dit is iets wat kinderen leuk vinden. Bij volwassenen ga je toch wat moeilijker denken. Denk aan een mysterie of geschiedenis. Zorg ervoor dat het thema aansluit bij de interesses van de deelnemers.

Kies de locatie

Denk aan een veilige en overzichtelijke locatie als je een speurtocht gaat regelen voor kinderen, zoals een park, tuin of zelfs binnen in huis als het weer niet meewerkt. Bij volwassenen overweeg je vaak zowel binnen- als buitenlocaties, afhankelijk van het thema. Een stadswandeling of een speurtocht in een andere buurt kan interessant zijn voor volwassenen.

Verhaallijn?

Er kan gewerkt worden met een eigen verhaallijn. Bedenk een eenvoudige, fantasierijke verhaallijn die de kinderen betrekt bij de speurtocht. Hierdoor houden ze beter hun aandacht vast. Misschien moeten ze een schat vinden of een magisch voorwerp vinden. Bij volwassenen doe je het anders, creëer een boeiend verhaal met raadsels of puzzels die de volwassenen moeten oplossen om naar de volgende aanwijzing te komen.

Aanwijzingen voorbereiden

Houd de aanwijzingen eenvoudig en visueel als je met kinderen werkt. Gebruik kleuren, symbolen of afbeeldingen om het voor kinderen begrijpelijk te maken. Bij volwassenen maak je de aanwijzingen uitdagender en gebruik je raadsels, codes of cryptische aanwijzingen om ze langer bezig te houden. 

Geef vooraf duidelijk aan wat je gaat doen, welke stappen er ondernomen moeten worden en wat men kan verdienen. Kinderen zullen enthousiast zijn als ze weten dat ze een schat mogen zoeken.