Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / De magie van verschillende soorten tegels

De magie van verschillende soorten tegels

Sharing is caring

Wanneer mensen aan tegels denken, is de eerste associatie vaak met functionele ruimtes zoals badkamers en keukens. Maar Tegelhandel is veel meer dan dat. Ze zijn niet alleen functioneel, maar dienen ook als een vorm van kunst die een ruimte echt tot leven kan brengen. Ze kunnen sfeer toevoegen, persoonlijkheid tonen en zelfs als conversation starter dienen wanneer je gasten hebt. In dit artikel ga je een ontdekkingsreis maken door de fascinerende wereld van verschillende soorten tegels. Je komt te weten hoe deze bouwstenen van esthetiek en functie je woon- of werkruimte kunnen transformeren tot iets buitengewoons.

Keramische tegels

Keramische tegels zijn misschien wel de meest veelzijdige soort in de tegelwereld. Deze veelgebruikte variant is perfect voor allerlei toepassingen en komt voor in allerlei vormen, kleuren en texturen. Maar weet je, er zit veel technologie achter deze schijnbaar eenvoudige vierkantjes. Moderne keramische tegels hebben verschillende gradaties van waterbestendigheid, krasbestendigheid en zelfs antibacteriële eigenschappen. Ze kunnen worden gebruikt in keukens, badkamers, woonkamers en zelfs buitenshuis. Ze zijn niet alleen duurzaam, maar ook budgetvriendelijk en onderhoudsarm, wat ze ideaal maakt voor dagelijks gebruik.

Natuurstenen tegels

Natuurstenen tegels zijn het toppunt van elegantie. Denk aan prachtig marmer met zijn unieke adering, of robuust graniet dat een gevoel van eeuwigheid uitstraalt. Deze tegels zijn gemaakt van gesneden steen en hebben een organische, onregelmatige textuur die geen enkele keramische tegel kan nabootsen. Ze geven een gevoel van luxe en permanente klasse aan elke ruimte waarin ze worden geplaatst. Maar deze schoonheid komt wel met een prijs: natuurstenen tegels vereisen meer onderhoud en zijn gevoelig voor vlekken en krassen. Toch vinden veel mensen deze extra zorg meer dan waard voor de unieke, natuurlijke esthetiek die ze bieden.

Mozaïektegels

Mozaïektegels zijn als het schilderen met tegels. Je hebt een palet van kleuren en materialen, van glanzend glas tot mat keramiek, en je kunt deze mixen en matchen om een echt kunstwerk te creëren. Deze tegels worden vaak gebruikt om een specifiek deel van een ruimte te accentueren, zoals de muur achter een kookplaat in de keuken of een inloopdouche in de badkamer. Mozaïektegels nodigen uit tot creativiteit en personalisatie, waardoor je een stukje van jezelf in de ruimte kunt injecteren.

Betonlook tegels

De ruwe, onafgewerkte uitstraling van betonlook tegels is een ode aan de industriële designbeweging. Ze stralen een no-nonsense sfeer uit die perfect past in een modern en minimalistisch interieur. Het mooie van deze tegels is dat ze de stoere look van echt beton combineren met het onderhoudsgemak van keramiek. Zo kun je genieten van een industriële uitstraling zonder je zorgen te maken over vlekken of slijtage. En laten we eerlijk zijn, er is iets ronduit cool aan de look en feel van beton.

Houtlook tegels

Hout en water gaan traditioneel niet goed samen, maar wat als je de warme en natuurlijke uitstraling van een houten vloer kunt hebben zonder de nadelen? Dat is waar houtlook tegels om de hoek komen kijken. Deze keramische tegels bootsen de textuur en het uiterlijk van verschillende houtsoorten na, van eiken tot mahonie. Zo kun je een "houten vloer" in je badkamer of keuken hebben zonder je zorgen te maken over waterbeschadiging.