Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Heerlijke salades voor de BBQ in saladebakken

Heerlijke salades voor de BBQ in saladebakken

Sharing is caring

De zomer is in volle gang, en dat betekent dat het BBQ-seizoen weer volop aan de gang is. Niets is zo gezellig als samenkomen met vrienden en familie in de tuin, genietend van de warme zonnestralen en de heerlijke geur van gegrild eten. Een BBQ is echter niet compleet zonder de juiste bijgerechten, en daar spelen salades een cruciale rol. In dit artikel gaan we dieper in op verschillende soorten salades die niet alleen de smaakpapillen zullen prikkelen, maar ook perfect kunnen worden geserveerd in handige Saladebakken. Of je nu een doorgewinterde grillmeester bent of gewoon op zoek bent naar inspiratie voor je volgende BBQ, deze salades zullen je gasten versteld doen staan.

Frisse groene salade

Laten we beginnen met een klassieker: de frisse groene salade. Dit is een tijdloze favoriet die nooit uit de mode raakt. Voor de basis van deze salade kun je knapperige bladsla, pittige rucola en verse spinazie gebruiken. Maar het geheim van een geweldige groene salade zit in de toevoegingen. Denk aan sappige cherrytomaatjes, verkoelende komkommerschijfjes en knapperige plakjes radijs. Deze combinatie van smaken en texturen wordt vervolgens versterkt door een smakelijke vinaigrette dressing die het geheel tot leven brengt.

Mediterraanse couscoussalade

Wil je een vleugje mediterrane smaak toevoegen aan je BBQ-feestje? Dan is een mediterrane couscoussalade de perfecte keuze. Begin met het bereiden van couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg daarna geroosterde paprika, verkruimelde feta, olijven en een handvol verse kruiden zoals basilicum en oregano toe. Besprenkel het geheel met hoogwaardige olijfolie en een vleugje citroensap om die authentieke mediterrane smaakexplosie te creëren.

Aardappelsalade met een twist

Aardappelsalade is een andere klassieker die altijd in de smaak valt bij BBQ-liefhebbers. Maar waarom zou je niet een stapje verder gaan met een aardappelsalade met een twist? Voeg bijvoorbeeld geroosterde zoete aardappelschijfjes en gegrilde maïs toe voor extra zoetheid en knapperigheid. De dressing, gemaakt met Griekse yoghurt en een vleugje pittige mosterd, zorgt voor een romige en verrassend pittige smaak.

Zomerse pastasalade

Pasta is altijd een geliefde keuze op BBQ-feestjes, en een zomerse pastasalade is een absolute must-have. Kook je favoriete pasta al dente en meng deze met gegrilde groenten, zongedroogde tomaten en een flinke handvol verse basilicumblaadjes. De finishing touch is een smaakvolle balsamico-dressing die de ingrediënten samenbrengt tot een heerlijke en verfrissende ervaring.

Gepofte bietensalade

Voor een kleurrijke en unieke toevoeging aan je BBQ-menu, overweeg een gepofte bietensalade. Pof bieten in de oven tot ze heerlijk zacht en zoet zijn. Snijd ze vervolgens in plakjes en combineer ze met verkruimelde geitenkaas, knapperige walnoten en een dressing op basis van honing en dijonmosterd. Deze salade zal niet alleen je smaakpapillen, maar ook je gasten imponeren met zijn smaak en visuele aantrekkingskracht.

Caesar salade met een BBQ-twist

Geef de klassieke Caesar salade een onverwachte BBQ-twist door gegrilde kipfilet toe te voegen. Meng romaine sla met knoflookcroutons, rijkelijke hoeveelheden vers geraspte Parmezaanse kaas en een smeuïge Caesar dressing. Door de toevoeging van de gegrilde kip wordt deze salade niet alleen een smaakvolle keuze, maar ook een eiwitrijke en bevredigende optie voor je BBQ-menu.

Aziatische komkommersalade

Om je BBQ-menu af te sluiten met een verfrissende noot, moet je zeker een Aziatische komkommersalade overwegen. Snijd komkommers in flinterdunne plakjes en marineer ze in een mengsel van rijstazijn, lichte sojasaus en een vleugje aromatische sesamolie. Voeg gehakte pinda's en verse koriander toe voor extra crunch en smaakdiepte. Deze salade is de perfecte afsluiter voor een warme zomerdag.