Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Horeca, Recreatie, Toerisme en Cultuur / Wat moet je doen nadat je zwembadfolie kapot is gegaan?

Wat moet je doen nadat je zwembadfolie kapot is gegaan?

Sharing is caring

Zwembadfolie is een belangrijk onderdeel van een zwembad. Bijna elk zwembad is tegenwoordig voorzien van zwembadliner of van een zwembadfolie. Dit zorgt ervoor dat de duurzaamheid van het zwembad gewaarborgd blijven. Zonder de folie zal het zwembad eerder beschadigd raken, waardoor de kosten voor de reparatie van het zwembad aardig op kunnen lopen. Daarom is het ook altijd aan te raden om zwembadfolie op tijd te vervangen of te repareren wanneer hier schade aan is. Helaas kan het voorkomen dat ook de stevigste folie kapot gaat. Wat kun je ertegen doen en hoe kun je bijvoorbeeld een zwembad liner repareren?

Zwembadfolie of zwembad liner zelf repareren

Sommige mensen zijn nu eenmaal handig met het uitvoeren van klussen. Daarom draaien ze hun hand ook niet om voor het zelf repareren van zwembadfolie of van zwembad liner. Maar hoe kun je dit nu het beste aanpakken? Je kunt bij professionele zwembadwinkels reparatie kits kopen waarmee je de folie in een handomdraai kunt repareren. De reparatie setjes bevatten bijna alles wat je hiervoor nodig hebt. Sommige mensen stellen dat het repareren van zwembadfolie net zoiets is als het plakken van een fietsband.

 

Bij het repareren van folie of van zwembad liner wordt er gebruik gemaakt van speciale olie of lijm die hard moet worden. Dit neemt vaak niet al te veel tijd in beslag. Vaak duurt het uitharden niet langer dan twee hele dagen. Het is ook niet nodig om het zwembad eerst helemaal leeg te laten lopen. Wat je wel moet doen, is de beschadigde plek helemaal schoon te maken. Daarna knip je de folie op maat en plak je de folie over de beschadigde plek heen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je alle pompen en filters uitzet, zodat de kit goed de kans krijgt om hard te worden.

Zwembadfolie lassen

Als je er niet helemaal zelf uitkomt of wanneer de beschadigde plek wat groot is waardoor je dit niet met een kit op kunt lossen, is het ook mogelijk om een professional in te schakelen. Deze heeft bijvoorbeeld de mogelijkheid om de beschadiging dicht te lassen. Dit lassen is de manier om ervoor te zorgen dat de schade voor een langere tijd of eventueel permanent verholpen is.