Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Beveilig je huis met slimme verlichting

Beveilig je huis met slimme verlichting

Sharing is caring

Wanneer er niemand thuis is wordt er het vaakst ingebroken in een woning in Amsterdam. Er zijn verschillende manieren om je huis hiervoor te beveiligen. Je kunt camera’s installeren, een compleet beveiligingssysteem inbouwen of kiezen voor iets veel makkelijker. Door het nabootsen dat er iemand thuis is is het vele malen minder interessant voor een crimineel om te proberen in te breken. Dit werkt al sinds jaar en dag en mensen gebruiken hiervoor schakelklokken. Deze klokken schakelen lampen in op een bepaald tijdstip. Voor elke lamp heb je dan wel weer een andere klok nodig. Als je kiest voor slimme verlichting is dit vele malen eenvoudiger. 

Slimme verlichting vermindert inbraken

Doordat er steeds meer huishoudens in Amsterdam worden omgetoverd tot smart home daalt het aantal inbraken. Vooral door slimme lampen die geautomatiseerd zijn. Verschillende slimme verlichtingssystemen kunnen lampen individueel, maar ook in groepen schakelen. Daarbij komt nog dat dit niet altijd op hetzelfde tijdstip gebeurt. Wanneer een inbreker je huis voor een tijdje in de gaten houdt zal hij opmerken dat er verschillende lampen gaan branden op andere tijdstippen. Inbreken wordt dan minder aantrekkelijk, aangezien hij geen zekerheid heeft dat er niemand thuis is.  

Veel opties nodig? Kies voor Philips hue

Klaar om je huis te beveiligen met slimme verlichting, maar weet je niet wat je moet kiezen? Dan is het systeem van Philips hue een goed startpunt. De slimme Philips lampen zijn namelijk erg gebruiksvriendelijk en zorgen niet alleen voor een extra veilig huis, maar ook voor mooi gekleurde lampen. Ook kun je bewegingssensoren installeren die samenwerken met je lampen en zelfs meldingen op je iPhone kunnen weergeven bij beweging.

Schrik een inbreker al buiten af

Het beste is natuurlijk om een crimineel buiten te houden. Dit kun je eenvoudig doen door ook slimme lampen buiten te installeren met een hue bewegingssensor voor buiten. Zo wordt een inbreker gelijk afgeschrikt bij het benaderen van je woning.