Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Nederlanders besparen op energiekosten met rolluiken

Nederlanders besparen op energiekosten met rolluiken

Sharing is caring

Energieprijzen.. Het zit niet mee. Ze waren al hoog genoeg maar zijn in recente maanden nog sterk gestegen. Wat doe je ertegen? Niet veel.. Althans, dat is wat veel mensen denken. Toch zijn er oplossingen. Een goede oplossing is er een die je misschien niet zo snel zou bedenken: Zonwering! Zonwering op maat kan je natuurlijk goed helpen tegen de zon, maar het kan ook andere, minder bekende voordelen hebben. Zo zijn pergola’s niet alleen goede zonwering, maar kun je ze in de regen gewoon laten staan. Het doek is waterbestendig en kan je gewoon droog houden! Multifunctioneel dus.

 

Zonwering

 

Wanneer je zoekt naar zonwering voor je interieur kan je beter een ander type zonwering kiezen. Een zo’n optie is screens op maat. Screens maak je vast aan je gevel en kunnen je ramen bedekken, wat tot wel 90% van de zonnewarmte kan tegenhouden en ook privacy biedt. Je kunt zelf kiezen wanneer je je screens open- of dicht zet, waardoor je zelf je lichtinval en privacy bepaalt. Een ding waar screens niet zo goed mee helpen zijn energiekosten. Ondanks ze erg goed zijn in het tegenhouden zijn ze niet erg isolerend. Toch is er een optie voor zonwering die de zon tegenhoudt en tegelijkertijd ook energiekosten kan besparen!

 

Rolluiken

 

De zonwering in kwestie: Rolluiken Deze upgrade aan je huis biedt veel verschillende voordelen. Misschien denk je bij rolluiken als eerste aan de beveiliging van je huis, en dat is zeker te begrijpen. Rolluiken houden inbrekers buiten, waardoor je ‘s nachts veilig slaapt. Rolluiken bieden meer voordelen: Ze zijn erg effectief in het buitenhouden van de hete zon, waardoor je zomers lekker koel blijft. Ook tijdens koudere periodes helpen ze goed mee. Ze isoleren goed, waardoor ze zomers niet alleen warmte buiten kunnen houden maar ‘s winters de warmte juist binnen kunnen houden! Door het verwarmingssysteem in je huis wordt warmte opgewekt, maar zo’n 37% van deze warmte gaat verloren door deuren en ramen. Zonde! Gelukkig is er een oplossing. Rolluiken houden een groot deel van dit verlies aan warmte tegen, waardoor de warmte meer binnen blijft en je je verwarming wat lager kan zeggen, waardoor je makkelijk geld bespaart. 

 

Conclusie

 

De conclusie is dat rolluiken een erg multifunctionele investering is voor jouw huis. In elk seizoen van het jaar ben jij goed voorbereid! Zomers is het koel en ‘s winters juist lekker warm, en het gehele jaar door kan je jij en je familie beschermen tegen mensen die je liever weg wilt houden, als inbrekers en pottenkijkers. Heb je ooit zulke veelzijdige zonwering gezien?