Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / City Bikes - Ervaringen, klachten en reviews

City Bikes - Ervaringen, klachten en reviews

Fietsen in Amsterdam met City-Bikes Je kunt er niet omheen: als er een vervoermiddel centraal staat in het Amsterdamse leven, dan is het wel de fiets en overigens niet altijd tot ieders genoegen.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 11:00 – 18:00
Dinsdag GESLOTEN
Woensdag 11:00 – 18:00
Donderdag 11:00 – 18:00
Vrijdag 11:00 – 18:00
Zaterdag 11:00 – 17:00
Zondag 12:00 – 17:00

Adres

Straat Klokbaai 11
Postcode 1506 VE
Stad Zaandam
Telefoon 075-2013047
Email [email protected]
Website City-Bikes.nl ervaringen, klachten en reviews
SocialMedia
Diensten Herenfietsen | Damesfietsen | Damesfietsen | Transportfietsen | Kinderfietsen | Meisjesfietsen | Jongensfietsen | Vouwfietsen | Accessoires |

Fietsen in Amsterdam met City-Bikes

Je kunt er niet omheen: als er een vervoermiddel centraal staat in het Amsterdamse leven, dan is het wel de fiets en overigens niet altijd tot ieders genoegen. Het komt maar al te vaak voor dat, als er beelden op de televisie verschijnen van Amsterdam, de stad overspoeld is met fietsende inwoners of toeristen. We mogen al van geluk spreken dat tegenwoordig appen niet meer mag want je houdt je hart vast of dat drukke fietsverkeer wel allemaal goed gaat. Aan de andere kant is zeker het centrum van Amsterdam niet echt geschikt voor gemotoriseerd verkeer en is de fiets een ideaal middel om van a naar b te komen. Bij een wat nauwkeurig blik om wat voor soort fiets de Amsterdammer gebruikt, dan zie we dat de variatie enorm is en dat er geen enkel model specifiek is voor het Amsterdamse fietsverkeer. Wat dat betreft sluit het fietsaanbod van www.city-bikes.nl daar uitstekend op aan met een overvloed aan modellen en mogelijkheden. Zoals een: ToerfietsLigfietsVouwfietsBakfiets

 

De meest geschikte fietsen voor Amsterdam

Voor een grote stad als Amsterdam kunnen we diverse doelstellingen definiëren, waarvoor de fiets gebruikt kan worden. Eén van de dingen waar we rekening mee moeten houden, is dat de afstanden desondanks toch nog behoorlijk groot kunnen zijn. Met een oppervlakte van 220 km² praat je toch al gauw over een dwarsdoorsnede van 15 km. Als je dus aan de ene kant woont en andere kant werkt, dan ben je toch wel even onderweg en heb je dus een hele degelijke fiets nodig die moet voldoen aan alle wisselende omstandigheden van de Amsterdamse fietsinfrastructuur. Dan kom je al gauw uit bij een goede, stevige stadsfiets met mogelijk een paar versnellingen. Iedereen in een stad weet verder ook dat er gelukkig veel goed onderhouden fietspaden zijn, 400 km in A’dam, maar dat er ook veel minder onderhouden wegen moeten worden bereden. Het kan dan ook geen kwaad wat extra aandacht te besteden aan de banden. Voor het kortere verkeer naar school, winkel of sportvereniging is de moderne transportfiets een ideale oplossing. Deze robuuste fietsen kunnen tegen een stootje en hebben over het algemeen niet al te veel onderhoud nodig. De voordrager biedt daarbij een uitstekende mogelijkheid tot het vervoer van allerhande fietstassen en spullen. Amsterdam is een stad die bijzonder aantrekkelijk is voor toeristen en de fiets is een bijzonder praktisch vervoermiddel om je van de ene naar de volgende bezienswaardigheid te brengen. Dergelijke fietsen moeten stevig zijn, niet te complex en voorzien van een uitstekend fietsslot. Je ziet dan ook dat er talloze fietsverhuurbedrijven zijn met stevige fietsen. Deze hebben terugtrapremmen en geen versnellingen. Op zich heeft dat niet zo veel te maken met bijvoorbeeld de aankoop van een nieuwe fiets bij www.city-bikes.nl, maar we kunnen er wel iets nuttigs van meenemen. Mocht je het namelijk leuk vinden regelmatig steden in ons land te willen ontdekken, dan kan een eigen fiets daarvoor goedkoper uitvallen dan elke keer huren. Daarvoor heeft city-bikes hele eenvoudige modellen in zijn assortiment of bijvoorbeeld een vouwfiets, die gemakkelijk in de trein mee te nemen zijn.

Nog even dit!

In Amsterdam is de verhouding inwoners-fietsen bijna 1 op 1 en dat wil zeggen dat er naast de aanwezige 600.000 fietsen er desondanks een enorme vraag is naar nieuwe en tweedehands rijwielen. Gelukkig gaan velen van ons daarvoor naar een tastbare winkel of een fietswebshop als www.city-bikes.nl of www.fietsenplaats.nl. Helaas zijn er ook een aantal die het niet zo nauw nemen met de manier waarop ze een fiets verkrijgen, enerzijds door ze zelf te stelen, anderzijds door ze te kopen van een fietsendief. Zorg er dus altijd voor dat er goede (minstens 2) sloten op je fiets zitten en dat je voor de zekerheid een fietsverzekering afsluit, zeker als het om een nieuwe fiets gaat!

Over City-Bikes.nl

https://city-bikes.nl is een online fietswebshop die inspeelt op twee belangrijke facetten van de Nederlandse aard: de behoefte aan een goede en mooie fiets en de wens/eis er niet te veel voor hoeven te betalen. Die behoefte aan een goede en mooie fiets is geen raadsel voor een land waar er meer fietsen dan inwoners zijn en waar er 37000 km aan fietspad ligt. Daarnaast zijn de afstanden naar mogelijke doelen meestal van dien aard dat ze gemakkelijk met een fiets te overbruggen zijn. Hoewel we het niet graag toegeven, is de gemiddelde Nederlander van zuinige aard en dat betekent dat hij goed nadenkt voordat hij of zij zijn of haar geld ergens aan uitgeeft. Als er dus een winkel fietsen tegen uiterst scherpe prijzen aanbiedt, dan maken we daar graag gebruik van. https://city-bikes.nl maakt gebruikt van de onlinemogelijkheid om aan beide facetten te voldoen. Dat heeft twee redenen:

• Eigen merk fietsen: Spirit Het assortiment van City-Bikes bestaat voor bijna 100% uit fietsen van het merk Spirit. Dit is een fiets die we zelf in ontwikkeling hebben. Hierdoor zijn de productielijnen een stuk korter dan andere fabrieksmerken en kunnen we dus onze fietsen tegen uitermate kritische prijzen aanbieden.
• Online fietswebshop Omdat we een online fietswebshop zijn, hebben we minder overheadkosten dan een echte fysieke fietsenwinkels en dat heeft dan ook weer effect op de prijzen.

Hoe het werkt

Een fiets kopen bij City-Bikes.nl is een uiterst eenvoudige zaak. Je bezoekt de website en bladert op je gemak door het overzichtelijk aangegeven assortiment. Als je nog niet precies weet wat je wilt, kijk je gewoon rond; als je echter wel precies weet wat je wilt, ga je gelijk naar de juiste categorie, tikt de diverse specificaties aan en dan kom je vanzelf uit bij de fiets die City-Bikes voor jou heeft. Vervolgens klik je de fiets in de winkelmand, rekent af met een van de veilige betaalmethoden, vult je bezorgadres in en onder normale omstandigheden heb je de fiets de volgende dag al in huis. Naast garantie mag je de fiets retourneren als je niet tevreden bent.

City-Bikes.nl ervaringen, klachten en reviews: Kleine, maar eerlijke, lettertjes

https://city-bikes.nl kent geen kleine lettertjes, maar wel een duidelijk overzicht van alles wat van belang is voor een verantwoorde aankoop van een nieuwe mooie fiets. Wij raden dan ook aan deze informatie rustig en vooral op je gemak door te lezen, en jezelf op de hoogte te brengen van alles wat te maken heeft met de aanschaf van een fiets op https://city-bikes.nl.