Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / Wonen / Huis en Tuin / Huis verkopen zonder makelaar

Huis verkopen zonder makelaar

Wist je dat je tot wel duizenden euro’s kunt besparen door zonder makelaar je huis te verkopen? Sinds enkele jaren kiezen steeds meer Nederlanders voor een nieuwe en volgens velen betere vorm van verkoop. Door de makelaar buitenspel te zetten voorkom je hoge kosten en behoud je de controle over de verkoop van je woning. Hoe je dit precies kunt doen, ontdek je op deze pagina. Zo vertel ik je onder andere welke gratis tips je helpen bij het verkopen van je huis zonder makelaar.

Sharing is caring

...

Inhoudsopgave 'Huis verkopen zonder makelaar'

Wat je over mijn ‘Huis verkopen zonder makelaar tips’ moet weten
Tip #1 - Zorg voor goede foto’s of zelfs een video
Tip #2 - Maak een website
Tip #3 - Plaats je huis op Marktplaats, Funda en/of Jaap
Tip #4 - Zet je eigen netwerk in
Tip #5 - Zorg dat je huis er netjes uitziet
Tip #6 - Schakel Zelfwoonhuisverkopen in
Huis verkopen zonder makelaar checklist
Vragen om advies is altijd vrijblijvend. 085 06 06 027

 

 

 

 

Zelfwoonhuisverkopen is onder andere bekend van:

Huis verkopen zonder makelaar-1 Huis verkopen zonder makelaar-1 Huis verkopen zonder makelaar-Jaap Huis verkopen zonder makelaar-Omroep WNL Huis verkopen zonder makelaar-indebuurtHuis verkopen zonder makelaar-nrc

 

Wat je over mijn ‘Huis verkopen zonder makelaar tips’ moet weten

Het is tegenwoordig geen goed bewaard geheim dat je als woningbezitter, zonder tussenkomst van een makelaar, je huis kunt verkopen. De ergste nachtmerrie van makelaars wordt hierdoor steeds vaker werkelijkheid. Toch zijn veel Nederlanders nog niet op de hoogte van de mogelijkheden om zelf een huis zonder makelaar te verkopen. Dat is precies waarom ik besloten heb mijn tips gratis te delen waardoor jij je huis zonder makelaar kunt verkopen. Deze tips deel ik gratis met je. Het uitvoeren van deze tips zijn echter lang niet altijd gratis. Want ook bij het zelf verkopen van een huis zijn er kosten. Maar wat als ik je vertel dat je met mijn gratis tips behalve op je makelaar, ook op deze kosten kunt besparen? Reden genoeg om verder te lezen welke gratis tips voor het verkopen van je huis zonder makelaar ik je te melden heb.

Tip #1 - Zorg voor goede foto’s of zelfs een video

Een van de weinige middelen waarmee huizenzoekers bepalen of ze een huis willen bezichtigen, is het beeldmateriaal. Een paar foto’s of een video kan ervoor zorgen dat een huis honderd bezichtigingen krijgt of juist geen. Uit diverse onderzoeken is gebleken dat foto’s de doorslag geven of een huis een bezichtiging waard is. Wie een huis zonder makelaar wilt verkopen, kan daarom niet anders dan zelf aan de slag te gaan. Indien je van mening bent dat je zelf mooie foto’s van je huis kunt maken, levert dit een behoorlijke besparing op. Anders kun je altijd binnen je netwerk op zoek gaan naar een betaalbare fotograaf!

Tip #2 - Maak een website

Een echte gratis tip om je huis zonder makelaar te verkopen is om een website voor je huis te maken. Op platformen als WordPress, Wix en Weebly kun je kosteloos een website opzetten. Zonder enige kennis van websites is het mogelijk om binnen enkele uren een degelijke website op te zetten. Doordat de hele website alleen om jouw huis draait, krijgt het meer aandacht dan wanneer het op de website van de makelaar tussen tientallen andere huizen gestaan had. Een gratis tip waarmee je een win-win situatie creëert!

Tip #3 - Plaats je huis op Marktplaats, Funda en/of Jaap

Wil je echt helemaal gratis, zonder makelaar, zelf je huis verkopen? Dan is Marktplaats de enige plek waar je zonder enige vorm van kosten je huis kunt plaatsen. Zolang je niet adverteert natuurlijk. Platformen als Funda en Jaap, waar het overgrote deel van de woningzoekers te bereiken is, zijn helaas niet gratis te betreden. Als particulier kun je niet zonder een (online) makelaar op Funda worden geplaatst. Hier zijn dus altijd kosten aan verbonden. Op jaap.nl kun je wel als particuliere woningverkoper terecht. De goedkoopste pakketten om je woning via Jaap te kunnen verkopen, starten vanaf € 320.

Tip #4 - Zet je eigen netwerk in

Wat hoogstwaarschijnlijk veel beter en ook nog eens gratis is, is je eigen netwerk! Je kunt allereerst in je familie en vriendengroep het nieuws verspreiden dat je van plan bent om je huis zonder makelaar te verkopen. Dit is natuurlijk helemaal gratis te doen. Net als het inzetten van social media om je huis onder de aandacht te brengen. Van LinkedIn tot Instagram: met het juiste bericht en een selectie van een aantal mooie foto’s kun je eenvoudig de vrienden van je vrienden bereiken. Hierdoor vergroot je, ook weer gratis, het aantal mensen dat je woning ziet. Dit brengt je nog een stap dichterbij om je huis gratis zonder makelaar te verkopen.

Tip #5 - Zorg dat je huis er netjes uitziet

Vroeg of laat zullen de eerste bezichtigingen binnendruppelen. Als het dan eenmaal zover is, is het ontzettend belangrijk dat je huis er tiptop uitziet. Je hebt maar één kans om woningzoekers te overtuigen dat jouw huis een bod waard is. Zorg daarom voor een schoon en netjes huis waarbij gedacht is aan sfeervolle details. Woningzoekers zijn op zoek naar een gevoel waarin zij zich in het huis thuis voelen. Als het je lukt om dit gevoel bij een bezichtiging te realiseren, is de kans groot dat er een bod volgt.

Tip #6 - Schakel Zelfwoonhuisverkopen in

Wil je écht gratis je huis kunnen verkopen? Heb je eigenlijk helemaal niet de behoefte om van de daken te schreeuwen dat je huis te koop is en bezichtigingen te houden? Dan is de beste gratis tip om je huis zonder makelaar te verkopen dichterbij huis te vinden dan je denkt. Marlous en ik hebben enkele jaren geleden Zelfwoonhuisverkopen opgericht om mensen te helpen sneller en makkelijker hun huis te verkopen. Dat doen we door samen te werken met investeerders die mogelijk ook in jouw huis geïnteresseerd zijn. Hierdoor kunnen we de bezichtigingen en torenhoge makelaarskosten overslaan. Dit scheelt je niet alleen geld, maar ook energie en zorgen.

Huis verkopen zonder makelaar checklist

Voordat je deze pagina verlaat, wil ik de checklist met je delen waarmee je de belangrijkste tips uit dit artikel altijd bij de hand hebt:

  • · Zorg voor goede foto’s
  • · Maak een website
  • · Adverteer op Marktplaats, Funda of Jaap
  • · Zet je netwerk in
  • · Zorg ervoor dat je huis er netjes uitziet
  • · Onze beste tip? Schakel Zelfwoonhuisverkopen in.
  • · Wil je behalve mijn gratis tips over het zelf verkopen van je huis zonder makelaar ook meer te weten komen over de werkwijze van Zelfwoonhuisverkopen? Dan kun je daar op deze pagina meer over lezen!