Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / Stukadoor-stucen-betoncire-stukadoren-Stucadoorsbedrijf Amsterdam-Stukadoor24.nl

Stukadoor-stucen-betoncire-stukadoren-Stucadoorsbedrijf Amsterdam-Stukadoor24.nl

Om een of andere reden zijn er van de ongeveer 20 stukadoorsbedrijven in Amsterdam driekwart gevestigd in het zuidwesten van de stad, vooral tussen Amsterdam Nieuw-West, Sloterdijk en Osdorp.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 00:00 - 24:00
Dinsdag 00:00 - 24:00
Woensdag 00:00 - 24:00
Donderdag 00:00 - 24:00
Vrijdag 00:00 - 24:00
Zaterdag 00:00 - 24:00
Zondag 00:00 - 24:00

Adres

Straat Straat van Amsterdam
Stad Amsterdam
Website Stukadoor-stucen-betoncire-stukadoren-Stucadoorsbedrijf Amsterdam
Diensten Stucadoor | Stucadoorsbedrijf | Stucwerk repareren | Wandafwerking | Plafondafwerking | Latex spuiten | Pleisterwerk | Spackspuiten | Betonlook | Spachtelputz | Betoncire | Stucadoor prijzen | Stucadoor offerte | Goedkope stucadoor | Stucen | Gipsplaten afwerken |Badkamer stucen | Spuitwerk plafond | Buitenmuur stucen | Stukadoren |

Om een of andere reden zijn er van de ongeveer 20 stukadoorsbedrijven in Amsterdam driekwart gevestigd in het zuidwesten van de stad, vooral tussen Amsterdam Nieuw-West, Sloterdijk en Osdorp. Verder zijn er nog een paar nabij het centrum en een stuk of 4 ten noordoosten van het IJ. Dat er überhaupt al 20 stukadoorsbedrijven werkzaam zijn in Amsterdam is natuurlijk niet zo vreemd. Het is de grootste stad van Nederland en nieuwbouw gecombineerd met renovatie en opknapbeurten biedt voldoende werk om al deze stukadoors bezig te houden. Op deze gemeentesite bieden wij al deze bedrijven de mogelijkheid om met naam en toenaam een plaatsje te verwerven in een alomvattend overzicht van stukadoorsbedrijven in Amsterdam. Naast die vermelding kunnen ze van de optie gebruik maken om zich op een pagina bekend te maken inclusief verwijzingen naar de eigen website. De mensen, die op enig moment op zoek zijn naar een goede stukadoor, kunnen zo in één klap kennismaken met wat Amsterdam in dat opzicht te bieden heeft zonder eindeloos zelf te bladeren door het internet. Veel gemakkelijker kunnen we het niet maken!

Het ambacht van een stukadoor

Het zal niet vaak voorkomen dat, als je een groep kinderen vraagt wat ze willen worden, daar het beroep van stukadoor bij zit. Dat is ook niet zo vreemd natuurlijk, want hoeveel kinderen weten precies wat dat beroep precies inhoudt. Timmerman kennen ze, loodgieter misschien ook wel of dakdekker, want daar zegt de naam zelf al wat het is. Schilder is nog zo’n mooi ambacht, net als metselaar, maar stukadoor? En toch is dat, net als al die andere handzame beroepen, een essentieel vakgebied als het aankomt op de bouw en afwerking van huizen en andere gebouwen. Zonder zou de nieuwe eigenaar immers tegen een kale betonmuur of tegen bakstenen aan moeten kijken en dat is, om eerlijk te zijn, toch geen gezicht. Je wilt een basis hebben waar je mee verder kunt. Je wilt muren en plafonds hebben die je kunt beschilderen, kunt sauzen, of waar je behang tegen aan kunt plakken. De stukadoor kan bij nieuwbouw en opknapbeurten dat allemaal voor elkaar krijgen. Bij nieuwbouw zal standaard een wand en plafond afgeleverd worden met de optie tot eigen invulling door de nieuwe bewoner. Bij renovatie echter kan de eigenaar van het pand de stukadoor vragen door middel van bijvoorbeeld sierpleister een volledig afgewerkte wand of plafond af te leveren. Samengevat: de stukadoor is een vakman die een afwerklaag van stucwerk aanbrengt op muren en plafonds in het interieur van een gebouw (Wikipedia)

De kosten voor stukadoorswerk

Laten we bij het begin beginnen en vaststellen dat stucen, zoals men de werkzaamheden van een stukadoor noemt, een ambacht is. Een ambacht, overigens, is handwerk dat wordt aangeleerd om een beroep mee uit te oefenen. We hebben er in de inleiding al een aantal van opgenoemd. Dat wil dus zeggen dat je er wel degelijk een opleiding voor gevolgd moet hebben, en wel op MBO niveau. Dat klinkt misschien op het eerste gezicht niet erg indrukwekkend, maar vakmensen in dergelijke ambachten zijn gewild, zeker als ze hun vak ook daadwerkelijk verstaan. Waar we naar toe willen is het simpele feit, dat een goede stukadoor niet goedkoop is omdat je er ook iets voor terugkrijgt, dat maar weinig anderen, laat staan jijzelf, naar behoren kunnen uitvoeren. We hebben dus hiermee een zekere basis gelegd voor een prijsopgave, maar helaas is er geen standaard, wel wat richtlijnen. Als je immers de prijzen van diverse stukadoorsbedrijven met elkaar vergelijkt, dan lopen die prijzen voor de verschillende werkzaamheden nou ook weer niet zo ver uit elkaar. Als je de gemiddelden daarvan als richtlijn neemt, is er een grote kans dat je bij elk bedrijf, met ongeveer die prijzen, met vakmensen te maken hebt. Helaas is het ook in dit beroep zo dat er talrijke beunhazen proberen een graantje mee te pikken en dan ver onder die prijzen gaan zitten. Dat is voor u een sterk signaal dat er mogelijk iets niet in orde is. Op Stucadoor-weetjes.nl vindt u de volgende lijst van gemiddelde prijzen terug:

• Spackspuitwerk: €5-€11

• Behangklaar stucen: €10-€18

• Sausklaar stucen: €10-€25

• Sierpleister: €12-€23

• Plafond stucen: €15-€30

• Schuurwerk: €18-€25

• Raapwerk: €18-€30 Deze prijzen zijn per vierkante meter inclusief loonkosten, materiaal en btw.

Een goedgekeurde vakman

Zoals we al gezegd hebben, is dit slechts een richtlijn en kunnen de prijzen per stukadoor best wel verschillen. We hebben het ook al even gehad over mogelijke beunhazen, dus kan het geen kwaad wat extra zekerheden te hebben voor we een stukadoor in de arm nemen. Daarvoor hebben we een systeem van zogenaamde keurmerken, meestal uitgegeven door de overkoepelende organisatie van een bepaald beroep. Een dergelijke organisatie zal in eerste instantie natuurlijk moeten bepalen of een stukadoorsbedrijf daarvoor in aanmerking komt aan de hand van relevante criteria. Als een bedrijf kwalitatief wordt goedgekeurd, zal het jaarlijks gecontroleerd worden om te zien of ze dat niveau ook vasthouden. Voor stukadoors is dat het Stukeur-keurmerk, uitgegeven door de stichting Afbouwkeur. Naast kwaliteit wordt uiteraard ook gecontroleerd of een dergelijk bedrijf aan alle wetten en regels voldoet en zich daar ook aan houdt. Er is nog een tweede controlecertificaat mogelijk in de wereld van het stucen en dat is het internationale ISO-certificaat. Een bedrijf met deze vermelding voldoet zelfs aan de internationale zeer strenge eisen van goed stucwerk en worden daar regelmatig streng op gecontroleerd.

De offerte van een stukadoor

Omdat er geen eensgezindheid is in de prijzen van wat stukadoors voor hun werk vragen, is het van groot belang niet gelijk de eerste de beste stukadoor op jouw zoeklijst aan te nemen. Zoals we al gezien hebben zijn er in Amsterdam al ruim 20 bedrijven te vinden die u verder kunnen helpen en dat betekent dus concurrentie. En waar er concurrentie is, biedt men tegen elkaar op om opdrachten te verkrijgen. Daar kunt u als klant van profiteren en de beste manier om een overzicht te krijgen wat een stukadoor te bieden heeft, is via een offerte. Vraag van tenminste 4 tot 6 verschillende stukadoorsbedrijven zo’n offerte aan, ga aan het vergelijken en ga met dat bedrijf in zee, dat het meeste en beste aankan met het budget dat u ervoor uitgetrokken hebt.