Voor meer informatie bel: 085 0410 177 of stuur ons een email: [email protected]

U bent nu hier: Home / / Beddenwinkels-Beddenzaak Amsterdam

Beddenwinkels-Beddenzaak Amsterdam

Beddenwinkel in Amsterdam Amsterdam leeft en er is altijd wat te doen, daarom is het prettig om hier te wonen. Deze bruisende hoofdstad van ons land trekt veel toeristen uit binnen- en buitenland. Ze komen om de grachten te zien met de mooie, karakteristieke grachtenpanden; om de drijvende bloemenmarkt te bewonderen of een of meerdere van de talrijke musea te bezoeken die Amsterdam rijk is. De keerzijde is dat er ook toeristen op het image afkomen van Amsterdam als feeststad. Feit is dat het aantal toeristen intussen zo is gegroeid dat het een probleem begint te worden.

Sharing is caring

Openingstijden

Maandag 09:00 – 17:00
Dinsdag 09:00 – 17:00
Woensdag 09:00 – 17:00
Donderdag 09:00 – 17:00
Vrijdag 09:00 – 17:00
Zaterdag 09:00 – 17:00
Zondag Gesloten

Adres

Straat Weerenweg 8 B
Postcode 1161 AH
Stad Zwanenburg - Amsterdam en heel Nederland
Telefoon +31 (0)23 - 5339242
Email [email protected]
Website Beddenwinkels | Beddenzaak Amsterdam
Diensten Matrassen op maat | Polyether matrassen | Support matrassen | Koudschuim matrassen | Pocketveer matrassen | Latex matrassen | Traagschuim matrassen | Topdekmatrassen | Baby & Kleuter matrassen Incontinentie matrassen | Matrassen voor zware mensen | Inclined bed therapy | Accessoires |

Beddenwinkel in Amsterdam | DeFabrieksWinkel

 

Amsterdam leeft en er is altijd wat te doen, daarom is het prettig om hier te wonen. Deze bruisende hoofdstad van ons land trekt veel toeristen uit binnen- en buitenland. Ze komen om de grachten te zien met de mooie, karakteristieke grachtenpanden; om de drijvende bloemenmarkt te bewonderen of een of meerdere van de talrijke musea te bezoeken die Amsterdam rijk is.

De keerzijde is dat er ook toeristen op het image afkomen van Amsterdam als feeststad.

Feit is dat het aantal toeristen intussen zo is gegroeid dat het een probleem begint te worden.

Echter, als echte Amsterdammer houdt u ondanks alles van uw stad Mokum. Het kan dan vermoeiend zijn, al die activiteiten en de bergen toeristen, maar u zal deze stad nooit verlaten. En als u moe bent, dan helpt een nacht slapen op een goed bed u daar ook wel weer overheen. Maar wat kan men eigenlijk definiëren als een goed bed?

 

Laat je adviseren door de beddenwinkel in Amsterdam

Of u nu woont in Amsterdam Noord, Amsterdam West of Amsterdam Oost, er is altijd wel een beddenwinkel in de buurt. Wanneer u aan een nieuw bed toe bent, laat u dan adviseren door een van deze lokale beddenwinkels. Wat voor de een namelijk een fantastisch bed is, kan voor de ander absoluut een verkeerde keuze zijn. Een verkeerd matras kan bijvoorbeeld rugpijn opleveren. Daarom is het verstandig om niet zomaar af te gaan op goedbedoelde adviezen van vrienden of familie. Een mens brengt ongeveer een derde van zijn leven door in bed en de keuze van een bedbodem en het matras kan iemand letterlijk maken of breken. Daarnaast is het goed om een matras om de acht jaar te vervangen, dan is het wel aan het eind van zijn levensduur. Hoewel, er zijn ook matrassen die wat langer meegaa. Lees hieronder verder.

 

Matrassen Amsterdam

Dat het matras het belangrijkste gedeelte van het bed is, dat zal eenieder duidelijk zijn. Maar er zijn verschillende soorten matrassen met allen hun voor- en nadelen. Soms kan het zelfs zo zijn dat het voor twee personen die een bed delen beter is om twee eenpersoons matrassen te nemen, omdat er verschillende wensen en behoeftes zijn. Onderstaand zijn belangrijke afwegingen bij de keuze van een matras:

  • het postuur: zo is een traagschuim matras niet geschikt voor iemand met een gewicht van meer dan 95 kg. Een pocketvering matras daarentegen kan men gebruiken bij een gewicht tot 110 kg. Wie zwaarder is, is het beste af met een dik en massief koudschuim matras;
  • de lighouding: het maakt voor de keuze van een matras een verschil of men op de rug, zij of buik slaapt. Hier telt vooral hoe hard of zacht het matras is;
  • de temperatuur: hebt u het snel warm tijdens het slapen, of juist niet?

Hieronder volgt beknopte informatie over verschillende matrassen, zodat u goed beslagen ten ijs kunt komen, als u naar de beddenwinkel in Amsterdam gaat.

 

De meest bekende en meest verkochte matrassen zijn de volgende.

Pocketvering matras

Het pocketvering matras is het meest verkochte matras. Dit is een stevig matras dat goed geschikt is voor mensen die een wat zwaarder gewicht hebben, omdat het een goede ondersteuning biedt. Dit type matras heeft tussen de pockets waar de veringen in zitten veel vrije ruimte. Daardoor ventileert het goed en dus blijven er geen geuren in hangen. Ook reguleert dit matras het vocht goed. Deze combinatie (geen vocht, wel koelte) is een pluspunt qua hygiëne, bacteriën ontstaan namelijk op vochtige en warme plaatsen.

Een nadeel van het pocketvering matras is dat u altijd iets in het midden van het matras moet liggen, want de rand van het matras is vervaardigd uit polyether of koudschuim. Bij een wat kleiner tweepersoons matras kan dat dus wat lastig zijn. Daarnaast kan dit matras voor de “koukleum” ook wat minder geschikt zijn, aangezien het geen warmte vasthoudt. Hebt of wilt u een verstelbare bedbodem? Helaas is een pocketvering matras daar over het algemeen ook minder geschikt voor.

Polyether

Voor wat betreft matrassen van schuim zijn er verschillende varianten, bijvoorbeeld polyether, koudschuim en traagschuim. Polyether is hierbij de goedkoopste variant. Voordeel is dan ook de prijs, maar de nadelen zijn dat het weinig ondersteuning biedt en niet lang meegaat. De ventilatie van dit matras is ook minimaal. Dit type matras is dan ook het beste geschikt voor lichte mensen zonder enige klachten (lichamelijke klachten, maar ook allergische klachten). Het is wel geschikt voor een logeerbed.

Koudschuim

Een matras van koudschuim is duurder dan polyether. Gezien de nadelen van polyether is het echter beter om hier in te investeren. Koudschuim biedt namelijk wel de nodige ondersteuning, ook aan zwaardere personen. Laat u bij de aanschaf adviseren door de beddenwinkel in Amsterdam over hoe stevig uw matras moet zijn, daarbij rekening houdend met uw gewicht. Het koudschuim matras ventileert goed en scoort dus ook beter dan polyether op hygiënisch gebied. Het nadeel van koudschuim is de prijs, zoals gezegd is het duurder dan polyether.

Traagschuim

Een traagschuim matras vertoont overeenkomsten met een waterbed. Het werkt drukverlagend en vormt zich door de warmte van het lichaam om het lichaam. Heupen en schouders worden perfect ondersteunt en de doorbloeding wordt nergens in het lichaam gestoord. Traagschuim is daarom bijzonder geschikt voor mensen met gewrichts- of rugklachten. Wel moet u goed op de kwaliteit letten (of u goed laten adviseren). Een mindere kwaliteit traagschuim laat zich namelijk niet vormen door de lichaamstemperatuur, waardoor bovengenoemde ondersteunende eigenschappen teniet worden gedaan. Een traagschuim matras van goede kwaliteit gaat ongeveer 15 jaar mee. Nadeel van een traagschuim matras is dat het duurder is dan polyether en koudschuim. Daar staat tegenover dat het wel een lange levensduur heeft. Een ander nadeel is dat het de warmte niet goed afvoert. Bent u iemand die het snel warm heeft in bed, dan is dit matras wellicht minder geschikt voor u. Ook iemand die de voorkeur geeft aan een wat harder matras, zal dit zachte matras minder prettig vinden.

Hybride matras

Er zijn ook combinaties van de verschillende matrassen: het hybride matras. In dit matras vindt men traagschuim of latex in combinatie met pocketveren. Een dergelijk matras biedt de stevigheid van pocketveren en het ligcomfort van traagschuim. Nu zijn de meeste matrassen wel een combinatie van materialen, zo heeft een pocketveren matras altijd een schuimlaag. Van hybride kan men pas spreken als de verdeling ongeveer 50/50 is. Naast de goede ondersteuning en het ligcomfort is het een koel matras en dus geschikt voor mensen die het snel warm hebben, in tegenstelling tot het traagschuim matras. Nadelen van dit matras zijn:

  • het is een duur matras;
  • het is zwaar, wat wellicht minder prettig is bij het opmaken van het bed;
  • het nieuwe matras geeft de eerste dagen een onaangename chemische, maar wel onschadelijke, geur af. Na deze eerste dagen is de geur echter helemaal verdwenen.

Algemeen

Bij de aanschaf van een matras dient u er rekening mee te houden dat deze ongeveer 20 cm langer is dan uw lichaamslengte. Verder is het afhankelijk van uw lighouding hoe hard het matras moet zijn. Maar meestal is zowel een te hard als te zacht matras niet aan te bevelen. Laat u hierover adviseren in uw beddenwinkel in Amsterdam.

 

Bedbodem

Naast het matras is de bedbodem een belangrijke factor voor uw slaapcomfort.

Lattenbodem

De meest voorkomende bedbodem is de lattenbodem. De naam geeft het al aan: de bodem bestaat uit latten met daartussen ruimtes die voor ventilatie zorgen. De ruimtes mogen echter niet te groot zijn, want dan kan het matras ertussen schieten en dat is niet bevorderlijk voor de levensduur van het matras.

Boxspring

Een andere vaak voorkomende bodem is de boxspring. Deze heeft een ondersteunende laag van staaldraadveren met daarbovenop een comfortabele laag zacht schuim. De boxspring heeft een lange levensduur en kan tot 20 jaar meegaan.

Spiraalbodem

Deze heeft aan elkaar gevlochten staaldraden die in de breedte bevestigd zijn. Deze bodem ventileert goed. In tegenstelling tot vroeger geeft deze bodem goede ondersteuning. In het verleden werden de staaldraden namelijk in de lengte bevestigd en werden daardoor slap.

Schotelbodem

De schotelbodem bestaat uit rechthoekige schotels. Anders dan de lattenbodem biedt deze over de hele bodem gelijke druk. Verder kan deze bodem per schotel ingesteld worden, zodat de druk helemaal naar wens is. Deze bodem is ideaal bij een elektrisch instelbaar bed. 

Vlavro bodem

Dan is er nog de vlavro bodem ofwel boardbodem. Dit is een hardboard plaat met ventilatiegaatjes. Deze gaat lang mee, maar is niet aan te bevelen voor een bed dat iedere nacht beslapen wordt. Het biedt nauwelijks comfort. Eigenlijk is het alleen geschikt voor een logeerbed.

 

Adverteren op OnlineCityHub

We hopen dat dit artikel u heeft bevallen en dat het u de nodige informatie heeft verschaft wanneer u overweegt een nieuw bed te kopen.

Hebt u zelf een winkel in Amsterdam of bedrijf, dan kan OnlineCityHub ook voor u artikelen verzorgen om op deze website te plaatsen. Hiermee vergroot u uw naamsbekendheid en valt uw bedrijf meer op bij andere Amsterdamse bedrijven, maar ook bij particulieren. Dit betekent dat u meer potentiële klanten bereikt. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust contact op.